Werken bij KCWA

Teamcoach/leidinggevende BSO/TSO (28 uur per week)

Home » Teamcoach/leidinggevende BSO/TSO (28 uur per week)

Ben jij een verbinder in hart en nieren? Een leidinggevende die medewerkers bij staat op het gebied van zelfvertrouwen, zelf handelen en groei? Werk jij met passie voor de kinderen, ouders en medewerkers van jouw locaties? Zoek jij de verbinding met de scholen waar wij mee werken en versterk jij de banden met deze scholen? En zoek je een bedrijf waar je onderdeel wordt van een familie? Dan is deze vacature zeker iets voor jou. KCWA zoekt namelijk een

Leidinggevende BSO/TSO – (Amsterdam, 28 uur per week)

De organisatie & locaties

KCWA is niet zomaar een kinderopvang organisatie, de KCWA is een sociale onderneming en puur gericht op maatschappelijke waarde. We positioneren ons op de markt als een toegankelijke & ambitieuze partner voor kind & ouder. We zijn kunstzinnig, natuurliefhebbers en in beweging. Deze drie thema’s vind je dan ook terug op al onze locaties en daar zijn we trots op!.
Bij de KCWA staat het mensbeeld centraal. Kinderopvang is namelijk écht mensenwerk, en dat vraagt om mensgericht werken. We werken aan de lange termijn, met medewerkers die jarenlang bij ons mogen én willen werken. En jij mag deze enthousiaste medewerkers op een coachende wijze leiding geven, maar dat doe je niet alleen. Ons kantoorpersoneel ondersteunt jou op alle mogelijke manieren zodat jij je bezig kan houden met wat er echt toe doet, namelijk het coachen van de teams en je verbinder rol op pakken!
Bij KCWA werken we vanuit de bedoeling, een methode opgesteld door Wouter Hart. Wij vinden het belangrijk dat de toekomstige leidinggevende deze methode ondersteunt en kan (leren) toepassen.

Op dit moment heeft KCWA zes BSO locaties waar we groepen met kinderen opvangen tussen de vier en twaalf jaar. Daarnaast verzorgen we op een aantal scholen de TSO, een coördinator vanuit ons stuurt hier vrijwilligers voor aan, jij ondersteunt deze coördinatoren daar waar nodig.

Er zijn in totaal ongeveer 30 medewerkers werkzaam op deze locaties, waar jij coachend leiding aan geeft. De meeste teams zijn al grotendeels zelfsturend en zelfstandig. Wij geloven namelijk dat kwaliteit komt vanuit de werkvloer, niet vanuit beleidsplannen. Onze pedagogisch coach, organisatorisch hoofd en stafafdelingen zoeken onze medewerkers persoonlijk op. Jij dus ook en je coacht de teams daar waar nodig en ondersteunt en zoekt de samenwerking met de unit coördinatoren die de dagelijkse leiding over de locatie hebben. Daarnaast zoek je de samenwerking en verbinding met de scholen en schoolleiding waar wij op dit moment BSO locaties hebben en de TSO verzorgen.

Wat ga je doen?

Als leidinggevende bij KCWA heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Je zorgt voor een veilige werkomgeving waarin jouw team zich kan richten op wat zij het beste doen, namelijk de kinderen leuke en leerzame activiteiten aanbieden.
 • Je denkt mee over overkoepelende thema’s en activiteiten
 • Je coacht je medewerkers op hun vaardigheden, wensen en persoonlijkheidstrekjes. Je weet hoe het met ze gaat en wat er in ze omgaat.
 • Je traint jouw medewerkers om te werken op de KCWA manier, hier is soms een cultuurverandering en een stevig gesprek voor nodig.
 • Je vormt een brug tussen jouw locaties en het KCWA kantoor, we zijn een platte organisatie met korte communicatielijnen, dus jouw ideeën en input komen direct bij de juiste mensen terecht.
 • Je zorgt ervoor dat de locaties werken via de bedoeling van Wouter Hart, je stuurt de grote lijnen aan.

Wat vragen we verder nog van je?

 • Je hebt leidinggevende ervaring, bij voorkeur binnen de kinderopvang
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig
 • Je bent een People manager, maar geen People pleaser, je durft het gesprek aan te gaan en te zeggen waar het op staat
 • Je bent een echte coach en verbinder
 • Je hebt interesse voor kunst, natuur en bewegen
 • Je toont actief interesse in al je locaties en laat regelmatig je gezicht zien
 • Je woont bij voorkeur in of niet ver van Amsterdam
 • Je bent beschikbaar voor 28 uur per week, redelijk flexibel in te delen, met dien verstande dat je in ieder geval twee keer per maand op vrijdag werkt en twee keer per week tot ongeveer 19u (telefonisch of live) bereikbaar bent voor het team, zodat ze jou na sluitingstijd van de BSO om 18.30 nog kunnen bereiken.

Sollicitatie

Spreekt deze functie jou aan? Dan zoeken we jou! Neem voor vragen of om te reageren contact op met onze HR afdeling, dit kan via hr@kcwa.nl of 06-34574292. Wil je direct solliciteren? Stuur dan een mail en je CV naar hr@kcwa.nl

 

Wat biedt KCWA jou?

 • Een afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid
 • Inschaling in salarisschaal 10 CAO Kinderopvang, afhankelijk van leeftijd en ervaring.
 • Een kans om je nu eens echt met teamcoaching en medewerkers bezig te houden.
 • Bijdrage aan de reiskosten, fietsenplan, persoonlijk budget, fitnessvergoedingen is aanwezig!