Werken bij KCWA

Pedagogisch medewerker peutergroep of babygroep KDV (25,5 – 34 uur)

Home » Pedagogisch medewerker peutergroep of babygroep KDV (25,5 – 34 uur)

Sociale en betrokken kinderopvang zoekt een creatieve en inspirerende pedagogisch medewerker. Vind jij het een uitdaging om onze peuters en baby’s te laten stralen, ontdekken en groeien? Heb jij affectie met kunst, natuur en bewegen? En zoek je een organisatie waar je onderdeel wordt van een familie? Dan is deze vacature zeker iets voor jou. KCWA zoekt namelijk een

Pedagogisch medewerker KDV De Bibelebontseberg (25,5 – 34 uur)

De organisatie

KCWA is niet zomaar een kinderopvang organisatie, de KCWA is een sociale onderneming en puur gericht op maatschappelijke waarde. We positioneren ons op de markt als een toegankelijke & ambitieuze partner voor kind & ouder. We zijn kunstzinnig, natuurliefhebbers en in beweging. Deze drie thema’s vind je dan ook terug op al onze locaties en daar zijn we trots op!
Bij de KCWA staat het mensbeeld centraal. Kinderopvang is namelijk écht mensenwerk, en dat vraagt om mensgericht werken. We werken aan de lange termijn, met medewerkers die jarenlang bij ons mogen én willen werken. We hopen jou binnenkort te mogen verwelkomen in onze familie.

De locaties

Op dit moment heeft KCWA drie kinderopvanglocaties waar we acht groepen met kinderen opvangen tussen de nul en vier jaar. Er zijn 42 medewerkers werkzaam op deze drie locaties, die allen op loopafstand liggen van elkaar. Jij wordt onderdeel van dit mooie team en zal nauw met de andere medewerkers samen werken.

Kinderdagverblijf de Bibelebontseberg is gevestigd in het gezellige souterrain aan de Willem Beukelsstraat 151. Hier bevinden zich drie peutergroepen en één babygroep. Alle groepen kenmerken zich door de verschillende speelhoeken voor de kinderen.
Daarnaast heeft deze locatie een flinke gymzaal en is er een op de binnenplaats een speelplaats ingericht voor de babygroep. De peutergroepen hebben allemaal een buitenplein, maar maken voor het dagelijkse buitenspelen veel gebruik van het speelplein bij locatie Willem Beukelsstraat 42, aan de overkant.

Bij de tweede locatie Willem Beukelsstraat 42a, valt er door de hoge ramen veel licht naar binnen. Er bevinden zich drie babygroepen, alle groepen zijn ruim opgezet, en kenmerken zich door het gebruik van verschillende speelhoeken voor de kinderen.
Aan de achterzijde van het schoolgebouw vind je een groot speelplein, met een grote zandbak, een schommel en een speelhuisje. Er zijn daarnaast diverse losse speeltoestellen aanwezig (fietsjes/stepjes/ballen/schepjes). ’s Zomers kunnen de kinderen lekker buiten lunchen aan de picknicktafels. Als het zonnig is worden er zonneschermen over het speelplein gespannen.

De derde locatie is in het schoolgebouw van Daltonschool De Meer. Hier bevinden zich vier prachtige, ruime lokalen die afgebakend worden door metershoge ramen. In een van de lokalen vind je de Bijtjes, een verticale kinderdagverblijfgroep. Hier kunnen kinderen van 0 tot 4 jaar zich naar hartenlust ontwikkelen en ontplooien. Op de Bijtjes wordt gewerkt met standaard Dalton onderwijselementen (taakbord, maatjessysteem, plasketting), zo worden de peuters vanaf 3 jaar vast voorbereid op school.

Wat houdt de functie in?

Wij zoeken een pedagogisch medewerker, die als vast gezicht wil werken op één van onze baby- of peutergroepen op de locaties aan de Willem Beukelsstraat. Dit wil zeggen dat je vast op een groep gaat werken en ook aanspreekpunt bent. Als aanspreekpunt heb je nauw contact met de ouders van onze kinderen. Het is jouw taak de ouders te informeren. Bij het ophalen neem jij hen mee in de ontwikkeling van hun kind(eren).
Ook mag je samen met je collega activiteiten bedenken en aanbieden die passen in onze thema’s, je gaat samen met je collega de groep draaien en daar horen mooie verantwoordelijkheden bij, zoals het bijhouden van de ontwikkeling van jouw kinderen. 

En we zoeken ook medewerkers die juist flexibel willen werken, dit wil zeggen dat je niet vast op één groep gaat werken, maar op de groep werkt waar je op dat moment nodig bent. De ene dag is dat op een van onze babygroepen, een andere keer op een van onze peutergroepen of wellicht wel een keer op onze verticale groep. Je vindt het dus leuk om voor zowel baby’s, dreumesen, als peuters iets te kunnen betekenen. Samen met je collega van die dag mag je activiteiten bedenken en aanbieden die passen in onze thema’s kunst, natuur en bewegen.

Wat vragen we van jou?

Je deelt met ons de passie voor de begeleiding en ontwikkeling van kinderen, je geniet van ieder moment. En je zet alles op alles om de kinderen op jouw groep een fantastische dag te bezorgen. Je bent verantwoordelijk voor de opvang, groei en verzorging kinderen, wat maakt dat we het volgende van je vragen:

 • Je bezit over een diploma die je kwalificeert voor de functie van pedagogisch medewerker volgens de cao kinderopvang. (o.a. PW 3/4, Onderwijsassistent, Pabo, SPH of HBO Pedagogiek)
 • Je communiceert vlot en open met kinderen, ouders en collega’s
 • Je bent flexibel en kan je snel aanpassen aan de situatie (groep, teamsamenstelling etc.) van die dag
 • Je neemt initiatief en komt met creatieve ideeën
 • Je neemt actief deel aan werkoverleggen
 • Je hebt een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG)
 • Je bent woonachtig in Amsterdam of omgeving

Is deze baan de volgende stap in jouw carrière? Laat het ons snel weten door te mailen naar hr@kcwa.nl

Wat bieden wij jou?

Een gezellige organisatie met korte communicatielijnen. Werken bij een familiebedrijf waar je ‘het samen doet’.

  • Werkdagen: In overleg (diensten van 8,5 uur),
  • Volgen van trainingen en cursussen, jezelf ontwikkelen in een veilige omgeving
  • Themagericht werken op unieke locaties, daardoor kun jij jouw creativiteit verder ontwikkelen
  • Korte lijnen en daardoor open en directe communicatie
  • Een organisatie waar eigen inbreng wordt gewaardeerd
  • Je ontvangt een salaris conform de cao kinderopvang
  • Reiskostenvergoeding, fitnessvergoeding, schoenvergoeding & persoonlijk budget