Werken bij KCWA

Flexibele pedagogisch medewerker BSO (minimaal 16 uur)

Home » Flexibele pedagogisch medewerker BSO (minimaal 16 uur)

Sociale en betrokken kinderopvang zoekt een creatieve, flexibele pedagogisch medewerker. Vind jij het een uitdaging om elke dag op een andere BSO groep te staan? Wil jij alle BSO kinderen laten stralen, ontdekken en groeien? Heb jij affectie met kunst, natuur en bewegen? En zoek je een bedrijf waar je onderdeel wordt van een familie? Dan is deze vacature zeker iets voor jou. KCWA zoekt namelijk een

Flexibele pedagogisch medewerker BSO (minimaal 16 uur)

De organisatie

KCWA is niet zomaar een kinderopvang organisatie, de KCWA is een sociale onderneming en puur gericht op maatschappelijke waarde. We positioneren ons op de markt als een toegankelijke & ambitieuze partner voor kind & ouder. We zijn kunstzinnig, natuurliefhebbers en in beweging. Deze drie thema’s vind je dan ook terug op al onze locaties en daar zijn we trots op!
Bij de KCWA staat het mensbeeld centraal. Kinderopvang is namelijk écht mensenwerk, en dat vraagt om mensgericht werken. We werken aan de lange termijn, met medewerkers die jarenlang bij ons mogen én willen werken. We hopen jou binnenkort te mogen verwelkomen in onze familie.

De locaties

Op dit moment heeft KCWA BSO de Beukelseberg, zes locaties waar we kinderen opvangen tussen de vier en twaalf jaar. Er zijn ongeveer 30 medewerkers werkzaam op deze  locaties, die allen op fietsafstand liggen van elkaar. Jij wordt onderdeel van dit mooie bevlogen team en zal steeds met andere collega’s werken.

BSO De Beukelseberg biedt ieder kind een plek om plezier te maken, uit te rusten en uitgedaagd te worden. Hiervoor heeft elke locatie ruime buitenspeelmogelijkheden. Dagelijks worden er activiteiten en ervaringen aangeboden binnen drie zorgvuldig gekozen domeinen: Kunst, Natuur en Bewegen. Al onze medewerkers hebben affiniteit met minstens één domein. 

Natuur
De medewerkers stimuleren kinderen om nieuwe zintuiglijke ervaringen op te doen met natuurbeleving. We nemen kinderen mee op ontdekkingstocht en laten ze in aanraking komen met planten, dieren en andere natuurelementen zoals het weer. Spelenderwijs enthousiasmeren en leren we kinderen over de natuur om ons heen.

Kunst
We nemen kinderen mee op ontdekkingstocht en laten ze in aanraking komen met allerlei mogelijkheden van expressie. We stimuleren en verkennen kunsttalenten bij kinderen: muziek, zang, dans, toneel, tekenen of schilderen, literatuur en poëzie.

Bewegen
Kinderen verkennen de mogelijkheden van het eigen lichaam. Al spelenderwijs enthousiasmeren we kinderen en vergroten onderwijl hun zelfvertrouwen door verscheidene bewegingsvormen, hierbij gebruik makend van creatieve bewegingsmaterialen.

Wat houdt de functie in?

Wij zoeken een flexibele pedagogisch medewerker, dit wil zeggen dat je niet vast op één groep gaat werken, maar op de groep werkt waar je op dat moment nodig bent. Samen met je collega van die dag mag je activiteiten bedenken en aanbieden die passen in onze thema’s kunst, natuur en bewegen. Uiteraard neem je je eigen expertise op een van de gebieden mee.

Wat vragen we van jou?

Je deelt met ons de passie voor de begeleiding en ontwikkeling van kinderen, je geniet van ieder moment. En je zet alles op alles om de kinderen op jouw groep een fantastische dag te bezorgen. Je bent verantwoordelijk voor de opvang, groei en verzorging kinderen, wat maakt dat we het volgende van je vragen:

 • Je bezit over een diploma die je kwalificeert voor de functie van pedagogisch medewerker volgens de cao kinderopvang. (o.a. PW 3/4, Onderwijsassistent, Pabo, SPH of HBO Pedagogiek)
 • Je communiceert vlot en open met kinderen, ouders en collega’s
 • Je bent flexibel en kan je snel aanpassen aan de situatie (groep, teamsamenstelling etc.) van die dag
 • Je neemt initiatief en komt met creatieve ideeën
 • Je neemt actief deel aan werkoverleggen
 • Je hebt een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG)
 • Je bent woonachtig in Amsterdam of omgeving

Is deze baan de volgende stap in jouw carrière? Laat het ons snel weten door te mailen naar hr@kcwa.nl

Wat bieden wij jou?

Een gezellige organisatie met korte communicatielijnen. Werken bij een familiebedrijf waar je ‘het samen doet’.

 • Werkdagen: je bent minimaal voor twee dagen per week beschikbaar, sterke voorkeur voor de dinsdag en donderdag.
 • Een uitdagende functie, waarbij geen dag hetzelfde is
 • Volgen van trainingen en cursussen, jezelf ontwikkelen in een veilige omgeving
 • Themagericht werken op unieke locaties, daardoor kun jij jouw creativiteit verder ontwikkelen
 • Korte lijnen en daardoor open en directe communicatie
 • Een organisatie waar eigen inbreng wordt gewaardeerd
 • Je ontvangt een salaris conform de cao kinderopvang
 • Reiskostenvergoeding, fitnessvergoeding, schoenvergoeding & persoonlijk budget