Meedenken in de

Ouderraad

Home » Ouderraad

De ouderraad vertegenwoordigt alle ouders met kinderen op KDV De Bibelebontseberg en BSO De Beukelseberg. Zij ziet het als haar taak om:

  • de belangen van kinderen en ouders binnen de organisatie te behartigen en ouders te vertegenwoordigen
  • te fungeren als klankbord voor zowel ouders als medewerkers van KCWA
  • mee te denken over het pedagogisch klimaat van de kinderopvang
  • de kwaliteit van de kinderopvang mede te bewaken

De ouderraad volgt de besluitvorming in het bestuur en de beslissingen van directie. Tevens geeft de ouderraad gevraagd en ongevraagd advies aan de directie.

Heb je als ouder een opmerking/vraag/suggestie aarzel niet een van ons aan te spreken of een mailtje te sturen naar ouderraad@kcwa.nl

De ouderraad komt zes keer per jaar bij elkaar. We bespreken samen met KCWA de ontwikkelingen en het beleid van de kinderopvang in zijn geheel en per locatie. Door input en feedback te geven realiseren we de beste opvang voor onze kinderen. Voor KCWA is de ouderraad een belangrijke sparringpartner en voelen wij ons gehoord door de directie. Daarnaast heeft de ouderraad een wettelijk gegarandeerd adviesrecht.

Indien je als ouder een agendapunt wil aandragen stuur ons een mail.

Vergaderdata 2024:

  • 23 januari
  • 12 maart
  • 21 mei
  • 9 juli
  • 10 september
  • 19 november

Voor de agenda van de vergadering klik hier (de agenda is 1 week voor de vergadering via de link te bekijken). Indien je interesse hebt in de notulen stuur ons een mail.

Maak het verschil in de Ouderraad

De ouderraad is altijd op zoek naar enthousiaste ouders. Alleen met voldoende leden zorgen we ervoor dat de ouders ook daadwerkelijk een stem hebben in de opvang van hun kind. We vergaderen 6 keer per jaar 1,5 uur en daarbij kost het je nog ongeveer 4 uur voorbereiding/uitwerken in totaal per jaar. Wil je weten of het bij je past laat het ons weten en woon vrijblijvend een keer een vergadering bij.

 

Interesse, vraag of opmerking?
Mail naar ouderraad@kcwa.nl

De ouderraadsleden van

KCWA

Enny Jansen
Enny Jansen

moeder van
Elin (BSO Scouting Frankendael) en
Felix (BSO Draken)


Tijmen Veenstra

vader van
Florine (KDV Pandaberen)


Eva Poelman

moeder van
Cato (BSO Bruine beren),
Clemens (BSO Grizzlyberen) en
Dido (KDV pandaberen)

Katja de Jong
Katja de Jong

moeder van
Jonas (BSO Grizzlyberen)


Femke Riemersma

moeder van
Bo  (BSO Sc. Frankendael) en
Puck (BSO Draken)

Kom jij de ouderraad versterken?
Kom jij de ouderraad versterken?

Neem contact met ons op!

Wij als ouderraad zijn erg tevreden met de KCWA. Er heerst een zeer warme, gezellige huiselijke sfeer, waardoor de kinderen zich snel op hun gemak voelen. De kinderen worden actief gestimuleerd en spelen veel buiten, zowel met hun eigen groep als met de kinderen van andere groepen. De kwaliteit van de opvang is goed en er wordt gewerkt met een team van vaste professionele leidsters. Er wordt altijd gekeken naar de mogelijkheden om de opvang te verbeteren en te vernieuwen. Wij raden het KCWA dan ook zeker aan als opvang voor ieder kind.

Voorzitter Ouderraad