TSO Lidwina Foto 3 TSO Lidwina Foto 2

Op deze pagina vindt u de praktische informatie over Tussenschoolse opvang Het Middaguurtje.

Dagstructuur
Het Middaguur wordt opgesplitst in twee halve uren. Het ene halve uur wordt er in de klas gezamenlijk gegeten, en mag er gebruik worden gemaakt van het binnenspeelgoed. Daarnaast is er een half uur waarbinnen de kinderen gaan buitenspelen of meedoen aan de aangeboden activiteiten. Alleen bij heel extreem weer, blijven alle kinderen binnen. Omdat de speelpleinen niet groot genoeg zijn om alle kinderen tegelijkertijd te laten spelen, zijn de groepen of bouwen opgedeeld in twee shifts. De ene shift speelt eerst buiten, en eet daarna. De andere shift doet dit precies andersom. 

Eten en drinken
Kinderen die overblijven nemen zelf eten en drinken mee van huis. Wij vragen de ouders om bij het meegeven van eten en drinken te letten op de volgende zaken: 

- Geef voldoende eten en drinken mee
- Geef eten mee dat uw kind lekker vindt
- Geef eten mee dat gezond, voedzaam en lekker is.
- Snoep en chips horen niet thuis in een broodtrommel

Het eerste half uur van het lunchmoment zitten alle kinderen op hun eigen plaats, zodat zijn hun eten en drinken rustig kunnen nuttigen. De medewerkers van de tussenschoolse opvang stimuleren de kinderen om minstens één boterham te eten en hun beker leeg te drinken. Als de kinderen binnen het half uur klaar zijn, mogen zij op hun plaats iets rustigs doen. Na het half uur zijn de kinderen vrij om rustig rond te lopen en spelletjes met elkaar en de overblijfkracht te doen.

De kinderen doen hun niet opgegeten boterham(men)altijd weer terug in hun trommel. Zo kunt u thuis zien hoeveel uw kind op school heeft gegeten. Mochten er andere vragen of opvallende zaken zijn ten aanzien van de voeding of het eetgedrag van uw kind, dan zal de overblijfkracht middels een briefje in de broodtrommel contact met u opnemen. 

Openingstijden
TSO Het Middaguurtje is actief tijdens de middagpauze van de leerkrachten op de St.Lidwinaschool, de 5e Montessorischool, de 8e Montessorischool en de Brede School:

St. Lidwina Ringdijk: 11.45u-12.45u St. Lidwina Hof: 12.00u-13.00u 5e Montessorischool: 11.45u- 12.45u Brede School: 12.00u- 13.00u 8e Montessorischool: 12:00u- 13:00u

Er wordt tussenschoolse opvang geboden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.  Op woensdagen, ATV-dagen, studiedagen en tijdens schoolvakanties is er geen tussenschoolse opvang.