KCWA presenteert: 'De Juffies'

De Juffies levert laagdrempelige en persoonlijke bijles en huiswerkbegeleiding. Daarnaast biedt zij ook advies over onderwerpen die hier mee te maken hebben. Als KCWA denken we dat de Juffies een meerwaarde is voor de kinderen die we opvangen, waardoor we besloten hebben onze ruimtes aan hen beschikbaar te stellen. Zo kan uw kind zijn of haar bijles en huiswerkbegleiding volgen in een vertrouwde en kindvriendelijke omgeving.

De Juffies: Romy, Marlies en Evelien

De Juffies biedt bijles en richt zich daarbij op leerproblemen, taakaanpak en concentratieproblemen bij kinderen van 6 t/m 12 jaar. De Juffies onderscheidt zich door de nadruk te leggen op het vergroten van het zelfvertrouwen en uw kind positief te benaderen. Daarnaast biedt De Juffies huiswerkbegeleiding, advies op maat en de training Ik leer anders voor beelddenkers.

Het huidige onderwijs vraagt veel van kinderen op zowel cognitief gebied als op het gebied van werkhouding en taakaanpak. Niet alle kinderen kunnen aan deze hoge eisen voldoen. Onze ervaring is dat het in de klas moeilijk is om deze kinderen de specifieke hulp te kunnen bieden die zij nodig hebben.

De Juffies heeft als visie kinderen die dat nodig hebben vroegtijdig hulp te bieden, zodat het opdoen van negatieve ervaringen wordt voorkomen. Voor de leeftijdscategorie van 6-12 jaar is gekozen, omdat wij vanuit onze professionele achtergrond veel ervaring hebben in deze leeftijdscategorie. Daarnaast zijn wij van mening dat de hulp die wij kunnen bieden niet geschikt is voor kinderen jonger dan zes jaar. Indien gewenst kunnen wij wel als vraagbaak dienen voor ouders over de ontwikkeling van kinderen van 4-6 jaar. Ook kunnen wij in overleg bijles en huiswerkbegeleiding geven aan jongeren van 12-18 jaar.

Wij onderscheiden ons door bij het bieden van de hulp uit te gaan van de sterke kanten van het kind. Het benutten van de sterke kanten bij het aanleren en ontwikkelen van de nieuwe vaardigheden in combinatie met een positieve benadering zorgt voor het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind.