Op het kinderdagverblijf wordt er met elkaar als groep gegeten en gedronken. Gezamenlijk eten heeft meerdere functies. Behalve dat eten en drinken noodzakelijk zijn voor de ontwikkeling van het kind, heeft het tafelmoment ook een sociale functie en vormt het een moment van rust.

De kinderen eten samen met de pedagogisch medewerkers aan tafel. Ze zingen liedjes met de kinderen en sluiten af met het liedje ‘Smakelijk eten’. Daarna beginnen ze met eten. De kinderen die dat kunnen mogen zelf hun brood smeren. De kleinere kinderen worden geholpen en zo nodig gevoerd. 

Kindercentrum Watergraafsmeer investeert in gezonde, verse voeding.

9:30 Divers fruit met thee of water

11:30 Broodmaaltijd met melk of water / Warme maaltijd

15:00 Yoghurt en crackers

17:00 Groente met thee of water

Kinderen met een dieet of allergie krijgen -in overleg met de ouders- een aangepast menu.

Flesvoeding

Voor de baby’s wordt de flesvoeding aangeschaft die zij thuis ook krijgen. Het is ook mogelijk om borstvoeding mee te nemen of te komen geven. Iedere baby heeft zijn eigen fles op het kinderdagverblijf.

Traktaties

Als een kind jarig is, wordt dit op de groep gevierd. Wij vinden het belangrijk om een gezonde traktatie te kiezen. Denk aan rozijnen, fruit of groente. Pedagogisch medewerkers zijn altijd bereid mee te denken over een traktatie-idee. 

Lees hier ons volledige voedingsbeleid