Pedagogisch medewerkers: Simone, Saadia en Alinda

Om de zoveel tijd geven de kinderen en de pedagogisch medewerkers persoonlijke groetjes van de groep: ''De Groepsgroetjes''! De meest recente Groepsgroetjes zult u op de persoonlijke pagina's van de groepen vinden.

Winter
De Rupsjes hebben afscheid genomen van JAx in de maand december. We gaan je gebarentaal, knuffels, je lieve lach missen! En we wensen je heel veel plezier op je nieuwe school. Daarnaast hebben de Rupsjes een feestje gevierd van Nora die 2 jaar is geworden! Hiep hiep hoera! En binnenkort vieren we weer een feestje van Veerle, zij wordt ook 2 jaar. Wat een feest!
De Nationale voorleesdagen zijn nu weer voorbij. De kinderen hebben ontzettend genoten van de leuke boekjes, plaatjes, en spannende verhalen. De papa's, mama's en oma's vonden het ook leuk om voor te lzen. Het boek 'Wie zit er op de wc' en 'De kleine walvis' waren de favorieten.
Nog even en het is Valentijnsdag! De kinderen mochten zelf een potje verven en daaron snoephartjes doen. Jam jam jam! Dat wordt smullen!

Uitspraken van de Rupsen:
Hannah: ´Weet je, van mij mag mama een baby in mijn buik hoor!´
Nora: 'Nijn' of toch 'Tijn', zo heet haar knuffelkonijntje
Thijs: 'Ik weet dat je het niet leuk vind dat ik naar school ga, maar ik ben klaar om verder te leren!'
Lena en Willem heben een 'echtelijke ruzie' op de groep: Willem: 'Lena, je moet me niet steeds knuffelen, dat wil ik niet. je mag me alleen knuffelen als ik wegga'. Lena: 'Ja maar knuffelen mag! Dat betekent dat je elkaar lief vindt!' Willem: 'Okee, één knuffel.. Meer niet.'

Afscheid
De grote mannen van de Rupsen worden echt heel groot! Zo groot dat ze klaar zijn voor school! Onze Thijs heeft al afscheid genomen van de Rupsen en Felix, Willem, Hannah en Benjamin nemen na de zomervakantie afscheid. Wat gaan we jullie missen! Heel veel plezier op school!

Februari

De Rupsjes hebben de afgelopen periode muziekinstrumenten van wc rollen geknutseld. Nadat de instrumenten droog waren, mochten ze aan tafel muziek maken. Wat zijn de Rupsen muzikaal zeg! Ook hebben we lieveheersbeestjes gemaakt, want alle Rupsjes zijn lief!
De Carnavalsdagen kwamen er ook weer aan en daarom mochten de Rupsjes verkleed komen op vrijdag. In de week van Carnaval hebben we maskers gemaakt. We hebben ze helemaal versierd met glitters en veren.
De dag van de liefde: Valentijnsdag! De Rupsjes mochten deze dag van deeg koekjes bakken in de vorm van een hartje, en ze zelf versieren. Wat een pret! De medewerkers hebben de koekjes ingepakt, de kinderen mochten ze meenemen naar huis.
De Rupsjes hebben ook afscheid genomen van een aantal kinderen:
Efia en haar zusje Bibi, zij zijn verhuisd naar Afrika. We zullen ze ontzettend missen en wensen ze heel veel goeds en een leuke tijd in Afrika.
Ook nemen we afscheid van Ramses, hij is 4 jaar geworden en gaat naar school. Gefeliciteerd Ramses, we gaan je missen!

Ook hebben we weer 2 nieuwe Rupsjes op de groep: Max en Tijs. Welkom!!

Sint Maarten
Wij hebben nieuwe Rupsjes! Drie meiden: Fieke, Veerle en Bibi! Er is ook een Rupsje die uitvliegt als vlindertje: Daantje is 4 jaar en gaat naar school! Wat gaan we haar missen! Veel plezier op school! De Rupsen hebben op 11 november Sint Maarten gelopen! Wat een feest! Met onze zelfgemaakte lampionnetjes langs de groepen. We hebben, natuurlijk wel na een mooi liedje te hebben gezongen, rozijntjes en een mandarijn gekregen! Nu zijn we helemaal klaar voor de intocht van Sinterklaas! De rupsen zijn heel lief geweest dit jaar! 

Zomer!
Het is weer tijd voor de zomer! De rupsjes hebben het weer gezellig gemaakt.We zijn naar Artis geweest om naar de dieren te kijken en te zwaaien. Ook zijn we naar de boerderij geweest met een bus die er ons heen bracht. Daar hebben we koeien, kalfjes, paarden en zelfs varkens gezien. We mochten ook nog verde melk proeven van de koe! Oooh wat was dat lekker zeg! Op de groep hebben we ook geknutseld. Een hele mooie vlieger, een bril, slippers en een schilderij met schelpen. Dat herinnert ons aan een geweldige zomertijd!

Moestuin
Alle rupsjes zijn heel blij want Simone Dol komt op de dinsdag en de vrijdag op de groep werken. Dit vinden wij heel gezellig. Omdat de Lente in aantocht is zijn de rupsjes bezig om een eigen moestuintje te maken (Dit is buiten op het speelplein tegenover de groep). Wij zijn met de kinderen naar de Intratuin geweest om plantjes en zaadjes te kopen. Wij zijn al spinazie, sla, aardbeien , tuinkers, uien en rucola aan het kweken op de groep. Spannend!!!!

Pietengym
In de derde week van november kwam de Sint ons land bezoeken met al zijn pieten en paard Amerigo. De Rupsjes mochten zelf kiezen of ze een pietenmuts of een mijter wilde maken. De vele bekende liedjes worden uit volle borst geoefend zoals: ‘’Zie ginds komt de stoomboot’’ en ‘’Dag Sinterklaasje’’ en nog zó veel meer! Ook mochten de rupsen meedoen aan de pietengym, hier konden ze een heus pietendiploma mee verdienen! En als dat al niet leuk genoeg was, konden ze tijdens de pietengym ook geschminkt worden. Wat de kinderen wilden worden? Een stoere piraat, een beestachtige tijger, een grappige clown, een prachtige prinses of alleen een schattig zonnetje op hun wang. Wat was het een groot feest!

Wat hebben de Rupsjes allemaal gedaan?
De Rupsjes hebben in de maanden Juli en Augustus hele leuke activiteiten gedaan. Heerlijk buiten gespeeld met water en zand, lekker achter elkaar aangerend en nog zo veel meer! Ook zijn we op onderzoek uitgegaan! ‘Wat ligt er op de grond’ vroegen wij dan de kinderen... en ze kwamen terug met allerlei takjes, steentjes, blaadjes, zand en soms kwamen ze zelfs met een beestje terug. Wat zijn de Rupsen ongelofelijk goede onderzoekers zeg!

Bakken met Puk en de Rupsen
Samen met Puk gingen de kinderen van de Rupsen koksmutsen maken. Het werd een echte hoge koksmuts. Toen de mutsen klaar waren gingen de Rupsen koekjes maken. De kinderen maakte de meest bijzonderste koekjes. Er kwamen drakenkoekjes, hartjeskoekjes, vierkantenkoekjes er was zelfs een eilandkoekje! Hup in de oven en even wachten tot ze klaar waren. Hèhè eindelijk klaar! Even laten afkoelen en aanvallen maar!! Mmmmm… wat waren ze lekker.

Artis met de Rupsjes!
Nu het zulk lekker weer is kunnen wij naar Artis: ‘Zo gezegd zo gedaan’! Op een ochtend besloten we dus naar Artis te gaan. De kinderen in de bolderkar en gaan! Eenmaal in Artis hebben we de apen, leeuwen, krokodillen en nog veel meer dieren gezien… Het was een super leuke dag!

De kerst kan beginnen bij de Rupsjes
Kerst kan je niet beter beginnen dan met een zelf gemaakt koekje, een kerstster en een prachtig versierde groep! De rupsjes gingen het allemaal doen! Eerst gingen we de groep versieren om in de kerst stemming te komen. De kindjes mochten zelf uit de doos de lichtjes pakken en er een mooi plekje voor zoeken. Ook de kerstboom kwam te voorschijn! Waar moest die nou staan? Daar!? Nee… daar! Uiteindelijk werd er een centrale plek gekozen zodat al de rupsjes tevreden waren. Het voelt nu al kerst, zo gezellig is de groep! Toch wilden we nog een eigen kerstster maken: Zo gezegd zo gedaan! Al de kindjes kregen een ster en mochten daar lekker op gaan tekenen! En het zijn prachtige sterren geworden! De groep wordt als maar mooier en mooier. Om het helemaal als een feest af te sluiten gingen we ook nog maizenakoekjes maken. Wat een feest! We kijken terug op een zeer geslaagde smuldag! Fijne smuldagen allemaal!