Pedagogisch medewerkers: Merit, Somaya en Ashna

Om de zoveel tijd geven de kinderen en de pedagogisch medewerkers persoonlijke groetjes van de groep: ''De Groepsgroetjes''! De meest recente Groepsgroetjes zult u op de persoonlijke pagina's van de groepen vinden:

Nieuw jaar
Het nieuwe jaar is begonnen met nieuwe voornemens en belevingen. De kindjes leren spelen en delen met elkaar. Wij zijn alweer bezig met ontwikkelingsgerichte activiteiten en knutselwerkjes. Zo hebben wij sjaaltjes, mutsen, pinguïns en sneeuwpoppen geknutseld. De voorleesweken zijn net voorbij. Er kwamen leidsters van de andere groepen langs om mooie prentenboeken voor te lezen. De koekiemonsters hebben heel aandachtig geluisterd en daar zijn wij heel trots op! Vol enthousiasme gaan wij verder met de voorbereidingen van Valentijnsdag.
Groetjessss De Koekiemonsters

Knutselavond
Het is Herfst! We hebben samen met de Koekies buiten bladeren verzameld om mee te knutselen. Jaarlijks organiseert het Kinderdagverblijf een ouder knutselavond en het was dit jaar weer een groot succes. We hebben een prachtige schoorsteen in de gang staan, en alle ouders van de koekies hebben hun creatieve kant laten zien. Het was een super gezellig en geslaagde knutselavond. Onze groep is leuk versierd, en daar zijn wij trots op. De Koekies hebben hun handjes en voetjes gebruikt om vlaggetjes voor Sinterklaas te maken. Wij gaan natuurlijk door met knutselen en zullen de komende weken ons voorbereiden op de komst van Sinterklaas en zijn pieten.
Groetjes, de Koekiemonsters

Baby's
De Koekies hebben weer allemaal kleine baby's op de groep en wat een gezelligheid om ze samen te zien groeien! Maar bij het groeien hoort ook: nieuwe dingen uitproberen! Zoals rollen van hun rug naar hun buik of leren eten. We beginnen bij de Koekies met fruithap en jeetje wat worden er een boel fruithapjes gemaakt. De kindjes komen gezellig aan tafel of in de wipstoel zitten, na het zingen van een liedje komen de lepeltjes naar de mondjes gevlogen om zo de buikjes te vullen. Soms gaat het fruit alle kanten op naar de wangen hun neusjes of zelfs het voorhoofd, maar dat mag de pret niet drukken. Na het eten zijn de kinderen voldaan en wordt het tijd om even te gaan slapen. Welterusten Koekiemonsters en morgen gaan we weer fruithapjes eten.

Boekjes lezen
Boekjes lezen is één van de favoriete bezigheden van vele koekies! Bij binnenkomst staan de kinderen vaak al voor de kast met de boeken. Het is fijn om samen met de andere koekies op de mat te lezen, of bij de leidsters op schoot. En tussen alle boeken is het soms lastig kiezen. Er zijn boekjes die geluid maken, boekjes waarbij je wat moet voelen maar ook waar je moet tellen of goed zoeken! Het is tijd om te stoppen met schrijven en een boekje te lezen, kom je ook een keer langs om te luisteren?

Lente
Het is weer lente. De dagen worden warmer en de bloemen gaan weer bloeien. De koekies gaan regelmatig naar buiten voor een frisse neus en binnen zijn wij druk bezig met voorjaarsfrutsels van vogelhuisjes en bloemen. Op naar Pasen met paaseitjes en paashazen.

Tevreden Koekiemonsters!
Ondanks al het mooie speelgoed wat pedagogisch verantwoord is… Vinden de Koekiemonsters het vaak het leukste om met het speelgoed te gooien! Of met een lege kartonnen luier doos te ‘’varen’’. Zo zijn de opruimbakken van het speelgoed stiekem veel leuker als een treintje of bootje. Bij de Koekies wordt er heerlijk gespeeld... vooral dus ook met kosteloos materiaal! Wat zijn onze kinderen toch snel tevreden, weg met al het dure speelgoed! =D

De koekies vertellen
De zomervakantie is helaas voorbij, maar gelukkig mogen we genieten van een mooie warme nazomer. Dat betekent: heel vaak naar buiten! De afgelopen maanden hebben we helaas afscheid moeten nemen van een aantal kinderen die naar de peutergroep zijn gegaan of zijn verhuist. Ook zijn er weer een aantal nieuwe Koekiemonster bij ons! Kortom veel veranderingen. Op het moment hebben we eerst de ‘de week van de kinderopvang’ met volop activiteiten en een ‘speciale dag’ voor de leidster. Daarna…..Halloween, Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst. Veel knutselen, veel feestjes en gezellig samen zijn, leuk!! We hebben er zin in!

Naar Artis met de Koekies
JAAAA!! De Koekies gaan naar Artis, alles inpakken, bolderkar mee en daar gaan we! De heen weg was al spannend een stuk lopen langs het park en alle trams die voorbij kwamen! Toen kwamen we bij Artis, kijken bij de aapjes… GGGRRRR daar zijn de leeuwen, jeetje wat zijn ze groot. De zeeleeuwen en de vissen waren wel favoriet. Op de terug weg waren de Koekies zo moe dat ze in de bolderkar in slaap vielen! Pfff! Wat een avontuur!

Buitenspelen met de Koekiemonsters!
Het is weer mooi weer!! En dat betekent dat de Koekiemonsters steeds vaker naar buiten gaan!! Als de leidsters met de jasjes en schoenen aan komen worden de kinderen al razend enthousiast; ‘‘buijte, buijte’’ roepen ze allemaal! Eenmaal buiten, lopen ze direct naar het speelhuisje met een zandbak er in. Spelen met zand en water is favoriet! Er valt zo veel te ontdekken buiten. De allerkleinste die niet slapen, gaan mee in de kinderwagen, ze kijken heel geïnteresseerd naar de andere kinderen die aan het spelen zijn of ze vallen heerlijk in slaap in de buitenlucht.

Halloween bij de Koekiemonsters!
Het is Halloween en dit moet ook gevierd worden! Zo gingen wij bij de koekies de groep versieren met enge spookslingers en spinnen! Ooeeh! Wat was dat spannend. We hadden van een oud laken een spook verkleedpakje gemaakt en met vleermuisvleugels werden de kindjes echt eng! Achter elkaar aan rennen en elkaar stiekem een beetje bang maken vonden ze erg leuk! Wat een geslaagde griezelige dag!

 

Het is Herfst we hebben samen met de Koekies buiten bladeren verzameld om mee te knutselen. Jaarlijks organiseert het Kinderdagverblijf een ouder knutselavond en het was dit jaar weer een groot succes. We hebben een prachtige schoorsteen in de gang staan, en alle ouders van de koekies hebben hun creatieve kant laten zien. Het was een super gezellig en geslaagde knutselavond. Onze groep is leuk versierd, en daar zijn wij trots op. De Koekies hebben hun handjes en voetjes gebruikt om vlaggetjes voor Sinterklaas te maken. Wij gaan natuurlijk door met knutselen en zullen de komende weken ons voorbereiden op de komst van Sinterklaas en zijn pieten. 

 

 

Groetjes, de Koekiemonsters