Pedagogisch medewerkers: Ingrid, Diandra en Marion

Om de zoveel tijd geven de kinderen en de pedagogisch medewerkers persoonlijke groetjes van de groep: ''De Groepsgroetjes''! De meest recente Groepsgroetjes zult u op de persoonlijke pagina's van de groepen vinden.
brulapenMOestuin

Moestuin
Er kan reeds geoogst worden uit de moestuin. Met de peuters hebben wij afgelopen vrijdag radijsjes geoogst. Het was lekker smullen in de middag. De andere groentesoorten hebben reeds bloesem, dus het gaat niet lang duren voor de groenten er is.

Winterpret
Winterpret binnen en buiten bij de Brulapen! Wat een feest hebben de kinderen. Ze mogen allemaal het ijs voelen en proeven. Ook degenen die nog niet kunnen lopen, want ook binnen was er ijs. En de lopers konden naar hartelust buiten met het ijs spelen.

Brulapen sneeuw1 Brulapen sneeuw2

Nationale voorleesdagen
Lieve oma's van de brulapen, Nog bedankt voor het voorlezen met de brulaapjes!

voorleesdagen brulapen
Knutselavond

brulapen brulapen2 brulapen3

brulapen4 brulapen5

Lieve ouders van de brulapen, nog bedankt voor alle leuke werkstukjes gemaakt op de ouderavond!

Valentijn
De brulapen hebben een fantastisch Valentijnscadeau voor hun ouders geknutseld. Een heel lief hartje met hun eigen creativiteit erop en een leuke tekst.Het zag er zo leuk uit dat de ouders nog dagen hun bewondering hierover uitspraken.

Sint Maarten

Wij, Dex, Ella, Emma, Emmy, Mila en Trijntje hebben Sint Maarten gelopen op de creche! Wat hebben wij toch veel lekkers gehad. Lekkere mandarijnen en rozijntjes. We moeten alleen nog wat meer gaan oefenen met liedjes zingen! Groetjes van de Brulapen

Zomergroetjes
Periode van regen en zonneschijn! De kinderen waren zoveel mogelijk buiten om te genieten van het heerlijke weer. Ze waren meestal in de zandbak en op de glijbaan te vinden. Als zij onder het zand zaten, werden zij lekker in bad gedaan. Op de dagen dat het regenachtig was, konden zij lekker knutselen. Aan de inrichting van de groep kun je merken dat er echt geknutseld is. We hebben slippertjes, ijsjes en zonnebrilletjes gemaakt.

Medewerkers
Nadia staat voorlopig op de dinsdag, donderdag en vrijdag bij de Brulapen totdat Ingrid terug komt. Er wordt regelmatig geknutseld en plezier gemaakt. De kinderen hebben het reuze naar hun zin en Marion en Nadia ook! Ingrid komt regelmatig gezellig op de groep. Samen een broodje eten en boekjes voorlezen. De kinderen vinden het superleuk. En de leidsters uiteraard ook.

Wat leren de Brulaapjes in het weekend?
Het is maandag. Na het weekend brengen de ouders de kinderen weer naar de groep en vertellen ze ons wat de kinderen dit weekend weer hebben geleerd! Moeder zegt tegen haar kind ‘’Laat eens zien wat je heb geleerd in het weekend’’. Het kind loopt enthousiast naar een bal en pakt hem.. ‘’één… théé(twee)… tíé(drie)… GOAL!! YEEEH!!’’. ‘’Tja’’, zegt moeder. Het voetbalseizoen is weer begonnen.

Verstoppertje bij de Brulapen!
Wie ligt daar lekker onder de kast! Raden maar…!! Het is een Brulaapje! Maar welke!?

Verstoppertje spelen

In de zandbak met de Brulapen
De zomerperiode staat voor de deur. Alle kinderen gaan dan lekker naar buiten. Op het moment dat Casijn in de zandbak wordt gezet is het feest. Met zijn handjes gooit hij het zand door de lucht en kijkt hoe het zand door zijn vingers glijdt. Hij geniet er stilletjes van…

Knutselen bij de Brulapen!
Pasen staat voor de deur en Lotte mocht voor het eerst schilderen. In het begin keek ze vreemd naar de verf, rare kleur, gekke geur! ‘Wat is dit!’ Wij denken dat Lotte dacht dat het er erg smakelijk uit zag! En ja, ze nam een hapje van de verf… Toch niet zo lekker! Je kon het zo van haar gezicht aflezen. Na het geproefd te hebben is ze druk gaan verven aan haar eerste mooie paas schilderij! Tijdens het verven van haar schilderij maakte ze mooie brandweer geluiden: ‘’Ta toe…ta toe…ma boe!!’’ zo ging ze de hele dag door. Toen we aan tafel gingen om yoghurt te drinken en soepstengels te eten, maakte ze van de soepstengels brandweer auto`s. Ze legde ze netjes achter elkaar in een rijtje! En daar gingen de soepstengels…’’Ta toe…ma boe..ta toe!’’.

Kerststal maken bij de Brulapen
Wij hadden in de zomer al de aardbeien bakjes verzameld om er met kerst een kerststal van te maken. Nu is het bijna kerst en gingen we aan de slag. We hadden nog een kleur plaat uitgeprint met Jozef en Maria en het kindertje jezus in een kribbe. Zo gingen de kindjes van de brulapen lekker aan de slag. Ze kregen allemaal een kleurplaat en een kleurtje. Ze vonden het erg leuk! En het ziet er ook echt fantastisch uit! Bij al de brulaap kindjes staat er nu thuis een hele mooie eigengemaakte kerststal! Fijne feestdagen!