Pedagogisch medewerkers: Mascha en Jamila

Om de zoveel tijd geven de kinderen en de pedagogisch medewerkers persoonlijke groetjes van de groep: ''De Groepsgroetjes''! De meest recente Groepsgroetjes zult u op dit soort persoonlijke pagina's van de groepen vinden.

December
De Boefjes zijn twee nieuwe Boefjes rijker: Benthe en Livia. Welkom! Alle Boefjes zijn nu al dol op de twee. Verder zijn alle Boefjes ook dol op Sint Nicolaas. Er wordt flink gedanst op de muziek van de Sint en de Boefjes verkleden zich als heuze Sint en pietjes. We kunnen niet wachten tot het 5 december is. Alle ouders van de Boefjes hebben flink hun best gedaan om het lokaal te versieren en een 'echt' schoentje te knutselen. Bedankt nog allemaal voor de gezellige avond. En dan... Op naar Kerst! We hebben er zin in!

Buiten!
Ook al is het de afgelopen maand een beetje nat geweest; de Boefjes zijn véél buiten geweest. We hebben onder de grote boom met de roze zitzak gelegen. Gekeken naar de mooie groene lenteblaadjes. De Boefjes kunnen niet wachten tot de zomer begint!

Valentijn
De Boefjes verwelkomen Belles en Sophia op de groep Veel speelplezier! Afgelopen week hebben we gewerkt aan een mooi Valentijnscadeautje voor de papa’s en mama’s. De cadeautjes zagen er superleuk uit. Opperboef Sien is op vakantie, wij missen haar heel erg! Maar gelukkig is ze alweer bijna terug. Wist je dat: wij een nieuwe kleur op de muur hebben? Wij zijn er erg blij mee!

Herfst
De herfst is al aangebroken. Oh, wat vinden wij dat fijn! De bladeren vallen van de bomen over ons hoofdje heen. Alle Boefjes houden van de herfst!
Liefs van alle Boefjes

Vakantie!
Het is vakantie! Mooi weer en kleine groepen! De boefjes zijn met hun groepje met de bakfiets naar het Mariotteplein geweest! De fietstocht was al een heel avontuur! Door het park, even naar de eenden in de vijver kijken, en toen verder. Eenmaal in de speeltuin renden alle kinderen eerst naar de glijbaan. Daarna werd er erg hoog geschommeld. Na een drinkpauze zijn we met z’n allen weer terug gefietst. Alle kinderen sliepen als roosjes die middag!

Muziek
De boefjes kregen bezoek van een man met een gitaar. Hij speelde op de gitaar en zong liedjes. Alle boefjes zaten ademloos te luisteren naar de mooie klanken. Zij waren helemaal onder de indruk van alles. Maar……. De boefjes kunnen zelf ook muziek maken. Heel hard en heel zacht vooral als er een verjaardag is. De boefjes zijn dol op muziek.

Decembermaand bij de Boefjes
Wat was het een leuke tijd de Decembermaand. De Boefjes hebben eindeloos Sinterklaas liedjes gezongen: ‘’Sinterklaasje bonne bonne bonne’’, ‘’Zie ginds komt de stoomboot’’… ze kregen er geen genoeg van! Ook gingen ze zelf pepernoten bakken en daarna natuurlijk opeten. En als klap op de vuurpijl kwam Sinterklaas zelfs langs op de groep! Elk Boefje was in spanning en iedereen kreeg een eigen cadeautje. En het geluk kon niet op, want daarna kwam het reuze gezellige kerstdiner! Er waren heel veel lekkere hapjes die de papa`s en mama`s hadden meegenomen. Iedereen at zijn buikje lekker rond. Alles was zo lekker! Volgend jaar weer?

De Boefjes en hun avonturen
De Boefjes zijn echte avonturiers. Zon, wind, regen; zij schuwen de grote plassen niet!! Integendeel, ze gaan er dwars doorheen! Heerlijk stampen in de plassen tot je onderbroek er nat van is! Het zonnetje schijnt ook, dus wat is er heerlijker dan buiten spelen in de plassen en de zon die ons toch lekker warm houdt! Wat wil een Boefje nou nog meer?!

WK bij de Boefjes
Yes, het WK is begonnen! Er wordt weer gevoetbald. Alles is oranje, de groep, de gang en zelfs de kinderen. Vandaag mogen alle Boefjes hun eigen voetbal shirt maken! FC Boefjes nr1!

Boefjes gaan op stap!
Op een mooie dag gingen wij met de boefjes in de bolderkar lekker aan de wandel. Door het park naar de Intratuin. Toen we in het park liepen zagen de kindjes dat er overal blaadjes op de grond lagen. Mooie bruine maar ook nog groene. Eenmaal in de Intratuin aangekomen gingen we door naar de kerstafdeling. De kindjes waren er stil van! Zo veel lichtjes, glitters, engeltjes en kerstbomen! Zo hebben we eventjes gestaan. Het voelde bijna als een echte kerstdag. Zo gezellig. Eenmaal terug op de groep gingen we de groep ook versieren met kerstballen, zelf gemaakte en echte. Lichtjes en glitter slinger. Ook kwam er een boom! De groep ziet er prachtig uit! En wat hadden de boeven kinderen goed geholpen! Fijne en mooie dagen allemaal!

De Boefjes en Puk naar Artis!
Eindelijk is het weer zover, de zon schijnt en de temperatuur is lekker: ARTIS! Puk had z`n rugzakje gevuld met een appel voor onderweg, hij mocht tussen de kinderen in de bolderkar zitten. De kinderen hadden voor onderweg een lekker pakje sap en een koekje. Op weg langs trams, politieauto`s en door het park… Dan zijn we er! Eerst langs de apen en dan zijn de pelikanen aan de beurt. De leeuwen willen naar binnen en we schrikken even van hun gegrom… gelukkig zitten ze veilig achter een hek èn een slot! Pff!! Gelukkig!! Na de olifanten en de giraffen gaan we een boterham eten naast de gorilla`s! Wat een lieve baby gorilla zeg! Nog even dag zeggen tegen de krokodil en dan lopen we terug naar de Boefjes. Na vijf minuten vallen de kinderen in slaap op elkaars schouder, wat was het een leuke ochtend. Snel maar weer eens doen!