Pedagogisch medewerkers: Natasja, Khadya en Anita.

Om de zoveel tijd geven de kinderen en de pedagogisch medewerkers persoonlijke groetjes van de groep: ''De Groepsgroetjes''! De meest recente Groepsgroetjes zult u op de persoonlijke pagina's van de groepen vinden.

Winterwandeling
Brrrr het was vandaag erg koud, maar de zon scheen volop. En Teigetjes moeten altijd minstens een keer op een dag naar buiten, dus wat hebben we gedaan: een mooie, lange wandeling gemaakt in het Park Frankendael. Even iets anders dan onze speelplaats. Wat hebben we veel gezien. Een grote reiger vloog boven ons heen naar het water toe. Op zoek naar voedsel, maar wat was er aan de hand; het water was bevroren. Dat zagen en wisten de kindjes allemaal. Meneer Ooievaar was niet thuis dit keer, maar er waren wel veel mensen aan het sporten op het grasveld. "Hallo, hallo, hallo", zeiden de kindjes en er werd vriendelijk terug gezwaaid naar ze. Toen bedachten we dat we ook een beetje konden sporten op het gras. Namelijk van boom tot boom rennen. Zo blijven we ook warm in deze koude dagen:) Ook gingen we het gras even aanraken, want deze was niet helemaal groen vandaag. Er lag nog een laagje vorst op en daarom was het wit. En koud.....brrrr En helaas moesten we weer terug. Wat was het een heerlijke winterdag met heel veel zon en wat hebben we veel gezien en gedaan. Eerst nog even zwaaien naar de automobilisten die keurig voor ons stopten (en zij zwaaiden ook weer heel vriendelijk terug met een grote lach op hun gezicht) en dan: AAN TAFEL. Lekker lunchen! 

teigetjes

Vakantie
Heel veel Teigetjes zijn al heerlijk op vakantie geweest. Wat een vakantieverhalen horen wij. Charley die naar Italie is geweest en heerlijk heeft gesmuld van pizza's en ijsjes! Juul die lekker naar Australie is geweest en heek veel heeft gezwommen en Sophia die lekker naar Spanje is gegaan om haar nieuwe broertje te laten zien aan opa en oma. Khadija is in Marokko geweest maar ik weer superblij om terug te zijn bij de Teigetjes!

Picknick
De zon kwam even koekeloeren en de Teigetjes kregen een super goed idee: Tijd voor een gezellige picknick! De kinderen mochten helpen met tafel dekken en er werden heerlijke tosti's gemaakt door Anita. De knakworstjes werden nog even opgewarmd door Khadija en het tafelfeestje kon beginnen. Wat hebben we met zn allen genoten! NU open op nog meer zonnige dagen!

Museum
Olivier, Casijn, Cato, Zeno en Wisse zijn gezellig met Anita en Khadija naar het Tropenmuseum geweest! Hup, de drukke straat op. Op naar het museum. Het was ijskoud. Alle kinderen waren goed ingepakt en deze knappe kinderen hebben aan het lint van de creche, door het Oosterpark, naar het Tropenmuseum gelopen. Wat viel er onderweg veel te zien! Één grote spannende belevenis. In het museum was het lekker warm en konden we de jassen lekker in de kluisjes stoppen. Alle kinderen hielden trots hun toegangskaartje vast. Ze konden niet wachten om naar binnen te gaan.

Dit was een nieuwe omgeving voor de kinderen. Ze stelden zich bloot aan het onbekende. Wij waren heel blij om te zien hoe vrij en vertrouwd zij zich voelden. Ze hebben intens genoten en zich super goed gedragen in het museum.

Boerderij
Wauw! Wij mogen in de bus naar de boerderij!!

Wat een feest. De laarsjes staan klaar en de kinderen kunnen niet wachten om de bus in te gaan. De gordels zitten vast en Khadija en Annemieke zijn klaar om te gaan. Aangekomen bij de boerderij horen we de geiten al roepen. Wat een heerlijk welkom. Het zonnetje schijnt heerlijk.

We eten eerst een broodje en dan gaan we alle dieren gedag zeggen en voeren. Wat vonden de kinderen dit leuk! Wij hebben kalfjes, paarden, een pony, koeien, konijnen, varkens, geiten en de poesjes gezien. Het allerleukste vonden de kinderen de hooiberg! Wat een feest!

Zomergroetjes
De kinderen zijn nog steeds in de vakantiestemming. We vliegen nog steeds elke dag ergens anders naartoe. We vliegen naar Portugal, Spanje, Turkije, Frankrijk, Londen, Engeland, enz. De koffers zijn ingepakt en we hebben ons paspoort bij ons. De kinderen zijn maandag 3 augustus met khadija naar Artis geweest! Één groot feest! Helaas gaan Wieger, Lieuwe en Lauren naar school. Dag lieve schatjes veel plezier op school! Mia gaat verhuizen per oktober, dag lieve Mia. We krijgen ook nieuwe kindjes op de groep. Cselle, Fiep en Sophia. Welkom op de groep!

Lente
Wij zijn lekker aan het knutselen. Wij zijn bezig met de lente en Pasen. Paasmandjes, zonnebloemen, paaseieren met veren, schaapjes, moestuintje verven en planten. Allemaal leuke activiteiten. De kinderen zijn trots op wat ze gemaakt hebben. Ook hebben wij een mooie thema tafel. De kinderen vinden het leuk om te verven, tekenen, glitters plakken, propjes van crêpe papier maken. Een heel groot feest op de groep.

Sinterklaas en Kerst bij de Teigetjes
5 december. Het feest van Sinterklaas! Wat een spannende dag was dat. Sinterklaas die in ONZE gymzaal slaapt. Dat vonden de kindjes allemaal heel erg gek en grappig. De Teigetjes vonden het erg leuk om naar de verhaaltjes te luisteren van Sinterklaas en alle lieve Teigetjes werden door de pieten verwend met heerlijke pepernoten! Maar Sinterklaas had nog meer in petto… Alle Teigetjes kregen ook nog een mooi cadeau! Wat is het toch een heerlijk feest!! En de Teigetjes hadden het zelf ook zo gezellig gemaakt. De groep is namelijk mooi versierd door de kindjes! De lichtjes zijn opgehangen en de ballen hangen in de kerstboom! Wat fijn dat de Teigetjes zo goed kunnen helpen. Bij het kerstdiner was het dubbel zo gezellig! Het was namelijk tijd om te dineren met alle kindjes en hun papa`s en mama`s. En behalve het heerlijke eten, zag iedereen er ook nog eens prachtig uit! De kinderen hebben heerlijk gegeten van al het lekkers dat er was.

De Teigetjes hebben een Teigetje uit Afrika
Het is alweer september, de zomer is voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Oftewel: de Teigetjesgroep is weer compleet! Dit jaar is het extra spannend want we hebben er een nieuw kindje bij en die komt uit Afrika!! Hij heeft de jungle mee genomen: Hij heeft daar namelijk jaren gewoond en nu is hij zomaar een echt Teigetje geworden! Wij zijn super blij met ons nieuwe Teigetje Siem!

Welkom Puk bij de Teigetjes!
De Teigetjes hebben een nieuw vriendje op de groep: Puk! Hij heeft een warm welkom gehad van alle kinderen van de Teigetjes. In de kring heeft ieder kind zich voorgesteld aan Puk. Ook hebben we met z`n alle Puk laten zien waar die kan spelen. Puk heeft ook zijn eigen hoekje gekregen op de groep en hij vindt het er heerlijk. We zijn nu op de groep druk bezig om Puk te laten zien hoe alles gaat bij de Teigetjes, van naar de wc gaan tot het eten van onze boterham. Puk wordt overal bij betrokken. Welkom Puk, wij vinden het leuk dat je bij ons op de groep bent.

Gezond & lekker met de Teigetjes!
Wij hebben met de kinderen groente- en fruitspiesjes gemaakt met de kinderen. Ze vonden het erg leuk om te doen… En ook erg lekker! ‘’Mmm’’ er zaten stukjes appel, komkommer, kaas, tomaat, peer, worst en banaan op!! Heerlijk! Ze vonden het zo leuk om te maken dat ze nog meer wilden maken…maar toen was het helaas op! Dat was balen zeg.

De Teigetjes mogen naar de brandweer!
De kindjes van de Teigetjes mochten iets speciaals doen! Een ochtendje naar de brandweer! Jeetje wat waren de kinderen enthousiast! Wat super! Daar aangekomen werden ze welkom geheten door echte brandweermannen! En de brandweerauto stond al buiten! Ook mochten ze in de brandweer auto zitten! Hij deed zijn sirenes ook nog eens aan! Om het nog af te maken mochten de kinderen een brandweer helm en handschoenen aan. En tot slot mochten ze met de brandweer slang spuiten… Jeetje wat een feest! Wat super. Toen we weg gingen kreeg elk kind een tasje met daarin een brandweer sticker, brandweer ballon, een brandweer wuppy en een brandweer boekje! Alle kindjes van de Teigetjes willen nu brandweerman of vrouw worden! Ta-tu-ta-tu daar komen we aan!