kdv151-links

Pedagogisch medewerkers: Ileen, Ilse en Anissa

Om de zoveel tijd geven de kinderen en de pedagogisch medewerkers persoonlijke groetjes van de groep: ''De Groepsgroetjes''! De meest recente Groepsgroetjes zult u op de persoonlijke pagina's van de groepen vinden: 

Knutselen met de Teddyberen
Teddy

Update Teddy's
Het is heerlijk weer. Wij Teddyberen, spelen graag buiten. Oscar speelt met zijn Peppa Big bak. George kruipt van de glijbaan naar de deur. Elaine vindt het superleuk om een kijkje te nemen bij de Teigetjes als de deur open staat. Milou is heel hard aan het oefenen om te staan, ze trekt zich op aan de bank op de groep en staat dan trots te kijken!

Sint Maarten
De Teddyberen hebben Sint Maarten gelopen op 11 november. De kinderen liepen met hun lampion door de donkere gangen. Bij elke groep hebben we samen met hun leidster liedjes gezongen. Ze hebben zakjes vol lekkers opgehaald!

Feest!
Voor de Teddyberen was het feest vanmorgen (10 maart). Er kwam een meneer langs met een hele grote koffer. De Teddys waren heel nieuwsgierig wat er in de koffer zou zitten en kwamen allemaal gezellig naar de leidsters toe. In de koffer zat een Cello. Wat een groot instrument! De meneer speelde heel mooie muziek op de Cello en alle teddys luisterden aandachtig, er werd meebewogen en meegeklapt. Wat een mooie muziek! Ook maakte hij allerlei dierengeluiden op de Cello en wij raadden ze allemaal. Het was een fijne ochtend! Na een verdient applaus ging de meneer naar een andere groep. Alle teddys waren onder de indruk en er werd nog over nagepraat.

‘’Nog zo klein, maar ook zo groot!’’
Juliet (8maanden) was met de stampertjes mee naar het bezoek van sinterklaas. Ze deed mee met haar handjes op de liedjes van de muziek… Juliet vond het zó leuk… dat kon je direct zien aan de uitdrukking op haar gezicht! Als de Sint en zijn Piet te dicht bij kwamen keek ze hem met van die grote ogen aan! Wat een ervaring!

De Teddyberen aan de knutselactiviteiten
Het is de week van de kinderopvang en op de Tedyberen vieren wij dit natuurlijk ook! We hebben hele mooie slingers gemaakt om de groep mee te versieren. Slingers met clowntjes er op en vandaag maken we een knutsel taart! Alle kinderen mogen hun eigen taartpunt inkleuren. Er wordt ijverig gekleurd en ondertussen zingen we er een liedje bij! Gezellig hoor!

Lente bij de Teddyberen
De lente is weer aangebroken, ook op de Teddyberen. Er hangen bloemen in de verjaardagsboom die Amy, Mia, Onno en Johannes mooi hebben gekleurd. Nu er in de natuur lammetjes, geitjes en eendjes worden geboren gaan wij ook lammetjes maken voor op de groep! De Teddybeertjes mochten zelf de kleur uitkiezen, daarna werden de gekleurde cirkels mooi beplakt met watjes. Zo krijgen de lammetjes het niet koud! Laura heeft daarna de lammetjes een gezicht en vier pootjes gegeven en uiteindelijk samen met de Teddybeertjes een mooi plekje gegeven op de groep. Fijne lente iedereen!

Paastak bij de Teddyberen!
We hebben bij de Teddyberen een paastak gemaakt! Maar geen gewone paastak…!! Neeee! Want deze paastak hebben we zelfs boven de tafel gehangen, zodat we er goed naar kunnen kijken. Samen met Anneke gingen Dieuwke, Amy en Sil aan de slag, ze gaven de eitjes en de veertjes aan die Anneke vervolgens in de tak ophing. Wat vonden ze het leuk om te doen en wat is het mooi geworden!

Kerstballen maken bij de Teddyberen!
Omdat het bijna kerst is wilden wij met de baby`s een kerstbal maken. Zo gingen we met de grote kindjes naar het atelier om knutselspullen te halen. Papier, verf, glitters, kwasten! Ze konden het allemaal goed tillen! Ze zijn zo sterk! Eenmaal op de groep gingen we aan tafel zitten, ieder kindje kreeg een schort voor en een rond papieren velletje. De kindjes gingen druk met de kwasten in de weer! En oh, wat vonden ze het leuk. Niet alleen het papiertje zat onder de verf, ook de kindjes. Glitters er op en het was een echt feestje! Nu hangt de kerstbal thuis in de boom! Prachtig! Fijne gezellige dagen allemaal!