Pedagogisch medewerkers: Marita en Soumaya.

Om de zoveel tijd geven de kinderen en de pedagogisch medewerkers persoonlijke groetjes van de groep: ''De Groepsgroetjes''! De meest recente Groepsgroetjes zult u op de persoonlijke pagina's van de groepen vinden.

Sinterklaas
De Pandaberen zijn heel blij dat Sinterklaas weer in het land is. Vol verwachting klopt ons hart, want Sinterklaas komt binnenkort langs. De kinderen hebben heel mooi geknutseld en hun Sinterklaasmuts is ook af. Natuurlijk mochten ze ook hun schoentje zetten en daar wat lekker bij! Fijn Sinterklaasfeest!

Valentijn
De maand februari was een mooie maand met veel verjaardagen, knutselen en veranderingen op de groep. De Pandaberen hebben sneeuwpoppen, handschoenen en wintermutsen gemaakt en niet te vergeten voor mama en papa een mooi Valentijnscadeau geknutseld. Helaas moesten wij afscheid nemen ban twee pandaberen die naar school gingen.

Naar de boerderij!
Maandag in de ochtend zagen we alleen maar blije en stralende gezichten bij de Pandaberen. Vandaag is de grote dag waar de kinderen op hebben gewacht.... Het is eindelijk zover: Wij gaan naar de boerderij!!!

Annemiek, de juf van de boerderij kwam binnen en heeft de kinderen alles uitgelegd over de boerderij. Daarna gingen we op weg. Alle kinderen hadden een eigen stoeltje in de bus. Onderweg spraken de kinderen over de dieren, zongen we liedjs en maakten we dierengeluiden. Op de boerderij aangekomen hebben we eerst broodjes gegeten en wat gedronken. Daarna gingen we naar buiten en liepen we richting de stal van de kalfjes en koeien. De kinderen mochten de kalfjes aaien en voeren, en ze vonden het geweldig! De paarden, varkens en biggetjes werden ook gevoerd en als laatst de konijnen. Het was een leuke en gezellige dag. De kinderen praten dagelijks over de dieren en vragen steeds wanneer wij met z'n allen terug gaan naar de boerderij.

Liefs, de Pandaberen

Koekjes bakken samen met de kinderen
Toen alle kinderen binnen waren om 9:30 hebben we gezegd tegen dekinderen dat we koekjes gaan bakken. Ze waren allemaal blij en konden niet wachten om ermee te beginnen. Om 10:00 zijn we begonnen na het fruit eten. De kinderen mochten helpen met alle sop tafel leggen, dat was al superleuk! We hebben toen samen het deeg gemaakt. Toen dat klaar was kregen de kinderen allemaal vormpjes en daar maakten ze toen hun eigen koekjes mee. Toen we klaar waren zijn we met zn allen naar de BSO ruimte gegaan en toen mochten de kinderen aan tafel zitten en de juffen hebben de koekjes in de oven gedaan. De kinderen mochten toen kijken. Toen de koekjes klaar waren moest het natuurlijk eerst afkoelen en daarna mochten de kinderen lekker smullen! Ze kregen natuurlijk ook een zakje met koekjes mee naar huis. Toen de kinderen werden opgehaald was dat het eerste wat ze vertelden!

Muziek op de groep
Vandaag kwam een meneer bij de Pandaberen langs met een gitaar. De kinderen vonden het spannend en zaten stilletjes te kijken naar de meneer terwijl hij het instrument bespeelde. Zij mochten op de gitaar spelen en toen 1 kindje was geweest kwamen alle kindjes los. Ze zongen mee en dansten op de muziek van de gitaar.

De week van de kinderopvang bij de Pandaberen
Het is feest!! Het is de week van de kinderopvang. We hebben de hélé week feest!! De kinderen mogen daarom ook de hélé week verkleed komen. De groep is versierd met vlaggetjes en ballonnen. Toen de kinderen maandag ochtend binnen kwamen vroegen ze gelijk; ’Hé, wie is er jarig?’, ‘Waarom hangen er vlaggetjes?’. We hebben de kinderen toen uitgelegd dat het voor iedereen feest is deze week en dat ze de hele week verkleed mogen komen! De kinderen vonden het geweldig! Ze praten over niks anders! Elke dag staat er iets anders leuks op de planning en vrijdag is het al helemaal feest want dan hebben we een kinderdisco! Alle Pandabeertjes kijken er nu al naar uit!! 

Puk bij de Pandaberen
We zijn op de groep alweer bezig met het volgende thema van Puk; knuffels. Alle kinderen mochten een knuffel meenemen van huis. Ze kwamen allemaal met verschillende knuffels. De een was zacht en de andere was hard. De Pandaberen gingen Puk naar bed brengen maar ze konden hem niet vinden! Jeetje waar kon Puk nou zijn! Hij zat niet onder de tafel, ook niet in de keukenkastjes! Uiteindelijk hebben we hem gevonden. Puk wilde helemaal niet naar bed, hij wilde verstoppertje spelen! Nu gingen de knuffel van de kinderen zich verstoppen! De rest van de middag hebben we verstoppertje gespeeld.

Puk & de Pandabeertjes zijn vriendjes geworden
De kinderen vinden Puk geweldig! Het thema wat we nu met de kinderen doen gaat over het eten. Wat we als leidsters zo fijn vinden is dat de kinderen zo zorgzaam en lief omgaan met Puk. In de poppenhoek koken en samen soep maken met Puk. Schortjes aan, tafel mooi gedekt en met Puk samen eten. Pannenkoeken bakken en broodjes smeren het gebeurd allemaal in de poppenhoek. Tijdens de lunch krijgt Puk dan ook van de kinderen zijn eigen bord, beker en een belegd broodje. Heel mooi en fijn om te zien!

Koekjes maken bij de Pandaberen!
Wij bij de pandaberen vinden koken erg gezellig! Zo gingen we met de kindjes lekkere koekjes maken. Wij hadden het deeg gemaakt en alle kindjes kregen een eigen deeg bal, deze mochten ze nog eventjes goed kneden en uiteindelijk uitrollen. Zodra het deeg goed uitgerold was gingen de kindjes vormpjes uitzoeken die ze het mooiste vonden. Ze konden kiezen uit: verschillende poppetjes, een bloemvorm, eivorm en een vierkantvorm. Nadat de pandaberen ze hadden uitgekozen gingen ze de vormpjes in het deeg drukken. De kindjes waren erg geconcentreerd bezig. Uiteindelijk werden de vormpjes op een bakplaat gelegd. Eventjes wachten….!! Ohh! Dat was nog wel het moeilijkste! ‘’Is het al klaar? Mmm wat ruikt het lekker’’ zeiden ze allemaal! Toen ze klaar waren moesten ze afkoelen en mocht elk kind uiteindelijk een koekje kiezen. De overige koekjes werden in een doos gedaan en wanneer de kindjes werden opgehaald mochten ze samen met mama of papa een koekje uitkiezen die zij dan op mochten eten! Mmmm wat een smuldag!