planten verven

Pedagogisch medewerkers: Elena, Merit

Om de zoveel tijd geven de kinderen en de pedagogisch medewerkers persoonlijke groetjes van de groep: ''De Groepsgroetjes''! De meest recente Groepsgroetjes zult u op dit soort persoonlijke pagina's van de groepen vinden:

Knutselavond
Hij komt hij komt! Die lieve goede Sint!! Jaja! Ook bij de Bijtjes zal hij komen en om de groep helemaal Sint en Piet proof te maken hebben wij aan de ouders gevraagd om ons te helpen. Maandag was de dag dat ook zij even knutselen mochten. Wat een talenten!! Een heuse stal met Ameriko, de boot van de Sint, prachtige raam schilderingen met Sint en Piet die op het dak lopen, er hangen cadeautjes en!! Het bed van de Sint staat op de groep. Het was een super gezellige avond en het resultaat is fantastisch! Bedankt knutsel-hulp-piet-ouders! Op naar volgend jaar!

Zomervakantie 2016
Het is zomervakantie. De Bijtjes genieten volop van alle leuke activiteiten die we doen. Zo zijn we met z'n allen naar de brandweer kazerne in Diemen geweest. De Bijen kinderen mochten in de brandweer auto en ze mochten zelfs een "brandje" blussen. Gelukkig werden ze geholpen door brandweerman Jeroen. Een dagje naar Artis hoort ook bij een van onze uitstapjes. Alle kinderen mochten kiezen naar welke dieren we gingen kijken. Zo zijn we naar de kuikentjes, dino's, vlinders, zwijnen, stokstaartjes en vissen gegaan. Daar hebben de kinderen een nieuw soort vis ontdekt en wel de "pannenkoekvis" bij de meeste van ons ook wel bekend als de rog. De Bijtjes zijn ook nog verrast door een uitstapje naar de Geitenboerderij in het Amsterdamse bos. Waar ze zelf de geitjes melk en bix hebben gegeven. Deze fijne dag hebben we dan ook toepasselijk afgesloten met een softijsje van geiten melk.

BijtjesBrandweerBijtjesBrandweer2 BijtjesArtis

Bijtjesgeiten2 Bijtjesgeiten Bijtjeskabelbaan

Jeugdland
De Bijtjes zijn op Jeugdland! Het is een prachtige dag! De zon schijnt de temperatuur is heerlijk en het is de eerste vakantie dag. De Bijtjes gaan naar Jeugdland. En wat hebben ze het naar hun zin! In de plassen stampen, met skelters rijden, van de glijbaan het is er allemaal. Ze wilde alles ontdekken en doen! In het begin van de middag waren ze zo moe dat we even gingen rusten onder een boom. En daar hebben ze lekker even geslapen! Het was een heerlijke dag en zeker voor herhaling vatbaar! 
2  3  5

4  1

Artis
Wat een dag we gaan vanmiddag samen met de BSO naar Artis! En voor de eerste keer met de stint! Ik zie allemaal verbaasde gezichtjes want de kindjes weten nog niet wat het is, maar ze weten wel te vertellen dat we met de stint op stap gaan! Daar komt die aangereden en ze kijken vol bewondering, jasjes aan hesjes aan en op naar de stint, ze klimmen er gelijk in en maken zich vast. Nu gaan we rijden en jeetje wat spannend maar ook leuk over het fietspad voorbij de fietsen en hoppaaa we zijn al weer bijna in Artis. De kinderen hebben genoten van Artis en van het rijden met de stint!

Naar de Boerderij!!
De Bijtjes zijn naar de Boerderij in Abcoude geweest. Op de Boerderij kregen we een rondleiding van de BSO kinderen die daar al vaker komen. Eerst gingen we naar de kalfjes. Ook hebben we bij de varkens gekeken. De Bijtjes vonden de varkens wel een beetje stinken. Ook in de hooischuur spelen was super. De kinderen klommen overal op en waren totaal niet bang! Zelfs op het wiel van de traktor zitten vonden ze niet eng! Het was een geweldige dag en zeker voor herhaling vatbaar!!

1 maand open!
Het is alweer bijna April en de Bijtjes zijn een maand open! De kinderen genieten zichtbaar van al het nieuwe speelgoed, de nieuwe omgeving en nieuwe vriendjes. Alles wordt uitgeprobeerd en getest. Het is erg fijn om de kinderen zo te zien. Spelenderwijs ontdekken ze groep. De kinderen stelden zich voor aan de rest van de kinderen aan de hand van een foto collage. Zo vertelde ze wie er op de foto stond en werden er plaatjes bij geplakt wat ze het liefste eten. Ze mochten het zelf knippen en plakken. Artis was een van de activiteiten die we de afgelopen maand hebben gedaan. Het was een gezellige ochtend en het weer was ook super!

Welkom!
Woensdag 21 januari was er een kijkochtend op de Bijtjes. Ouders en kinderen kwamen kijken naar de groep! Het was een gezellige ochtend waarin de kinderen gingen spelen met al het spiksplinternieuwe speelgoed en de ouders werden ingelicht over de manier van werken bij de Bijtjes.

Bij de Bijtjes zijn de kinderen al rustig en spelenderwijs aan het ontdekken wat het Dalton onderwijs inhoudt. Zo hebben wij een keuzebord en kunnen we samen met de kinderen kijken waar ze mee willen spelen en krijgt elk kind een ‘’maatje’’. Dit houdt in dat als we bijvoorbeeld een rij maken om naar buiten te gaan dat je dan samen met je ‘’maatje’’ gaat staan, dat is nog eens sociaal! Ook is er een plasketting! Het woord zeg het al een beetje, als je gaat plassen doe je een ketting om. Hangt de ketting er niet moet je eventjes wachten. We zijn zodoende spelenderwijs bezig om de kinderen zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en samenwerken aan te leren. En zo wordt de grote stap naar groep één (hopelijk) een stuk makkelijker!