Kinderdagverblijf De Bibelebontseberg staat voor kwaliteit, servicegerichtheid en continuïteit en dat al meer dan 30 jaar. We hebben vakbekwame pedagogisch medewerkers die zorgen voor een gezellige warme, huiselijke sfeer op de groepen. Er zijn medewerkers die al langer dan 5 jaar bij ons op het kinderdagverblijf werken.

Missie en visie
Kinderen willen elke dag ontdekken. Kinderen willen elke dag op avontuur. Kinderen willen met hun fantasie en nieuwsgierigheid op pad in de wereld om hen heen. Kinderen groeien van ervaringen. Hoe klein ook. Wij gaan graag met hen mee op die verkenningstocht. Op het eigen tempo en niveau van het kind. Ons ervaren en veelzijdige team is altijd in beweging. Binnen de kunst, in de natuur en in allerlei vormen van bewegen. Samen tomaatjes kweken. Of ontdekken dat je van popcorn prachtige boombladeren kan maken. De sensatie van scheerschuim aan je handen als je er in tekent op een tafelblad. Djembé leren spelen onder de beschutting van de grote eik. Je timmerdiploma halen. Schilderen met bloembladeren. Een vlottenwedstrijd houden en daarna chillen in je pasgeleerde yogahouding in het gras... Of, als je nog energie overhebt, nog even oefenen op die gekke dansmoves die je net hebt geoefend. Kindercentrum Watergraafsmeer biedt binnen al haar opvangvormen al jaren lang professionele en liefdevolle begeleiding. Bovenop een stevige pedagogische basiskwaliteit, bieden we ieder kind iets extra’s: binnen onze terreinen Kunst, Natuur en Bewegen worden er dagelijks belevenissen aangeboden. Verwondering maakt rijk. Zo krijgt ieder kind naast een goede verzorging ook iets bijzonders: elke dag een nieuwe ervaring. Hoe klein ook.

Onze pedagogisch medewerkers worden jaarlijks bijgeschoold door onze vaste kwaliteitsmedewerker. Zij zorgt ervoor dat het beleid in het handboek herschreven wordt waar nodig. En dat dit bij de pedagogisch medewerkers geïmplementeerd wordt zodat zij werken volgens dit beleid.

Onze pedagogisch medewerkers staan op een vaste groep. Maar vallen indien nodig in op andere groepen. Wij werken bij ziekte en vakantie van medewerkers met een interne invalpool. Op deze manier kunnen wij kwaliteit en continuïteit garanderen.

De Bibelebontseberg staat voor servicegericht. Wij komen tegemoet aan uw individuele wensen. Hierbij kunt u denken aan de mogelijkheid voor een incidentele (halve) dag opvang of speciale voedingswensen. Maar ook verzorgen wij voor u de kinderkapper op het kinderdagverblijf. U kunt uw kind hiervoor inschrijven en aan het eind van de dag haalt u uw kind geknipt en wel op.

Verder bieden wij elke dag leuke activiteiten aan, creatieve activiteiten vinden plaats in ons atelier of op de groep. Daarnaast worden er spelletjes gespeeld en boekjes gelezen. En bij het aan tafel gaan voor fruit of lunch worden er liedjes gezongen met de kinderen. Natuurlijk spelen wij, als het weer het toelaat, elke dag buiten. Aan de Willem Beukelsstraat in onze geweldig mooie grote tuin van ruim 925 vierkante meter met een mooie grote oude boom die ons in de zomer veel schaduw biedt. De kinderen van KDV Brede School spelen op het mooie ruime speelplein dat aan de school grenst. Bij slecht weer kunnen we gebruik maken van onze interne gymzaal.

Wij ontvangen uw kind(eren) op een veilig, warm en huiselijk kinderdagverblijf. Wij bieden uw kind(eren) de mogelijkheid om in contact te komen met anderen en de wereld om zich heen. Elk kind mag dat op zijn eigen manier doen. Wij bieden kinderen al het mogelijke aan maar het kind geeft zelf aan waar het behoefte aan heeft, het mag risico’s nemen en van zijn of haar fouten leren. Het kind ontwikkelt zich als het in vrijheid mag onderzoeken en ontdekken. 

Inschrijven Praktische informatie Tarieven