Elke vakantieperiode worden er leuke activiteiten gedaan en gaan de kinderen veel op stap. Om de zoveel tijd geven de kinderen en de pedagogisch medewerkers persoonlijke groetjes van de groep: ''De Groepsgroetjes''! De meest recente vakantie Groepsgroetjes vindt u hier.

Kerstvakantie 2016/2017
Brrr wat is het koud! We beginnen aan onze wintertafel! Van de boom maken we een winterboom!
wintertafel1 wintertafel2 wintertafel3

Het kost vogels in de winter veel energie om hun lichaamstemperatuur op 40 graden te houden. In een koude nacht verliezen kleinere soorten soms 10 procent van hun gewicht. Als extra energiebron gaan wij vetbollen en kettingen van pinda’s maken. Wat een werk! Maar het is gelukt!
Kokos1 Kokos2 Kokos3

Kokos4 Kokos5 Kokos6

Kokos7 Kokos8 Kokos9Kokos10 Kokos11


Zomervakantie 2016
De zomervakantie is begonnen met heerlijk weer! Hieronder de foto's:

KeesKoos KeesKoos2 KeesKoos3

1 2 3

4 5 6

7 8

Herfstvakantie 2015

Het was fraai herfstweer en we hadden er reuze zin in! Lekker spelen en uitwaaien in het in prachtige herfstkleuren gehulde Amsterdamse bos. We hebben heerlijk gewandeld en genoten van mooie kleuren en heel veel paddenstoelen en zwammen. In de natuurspeeltuin hebben we ons gevoel voor evenwicht getest en in het bos onderzochten we allerlei beestjes op het land en in het water. Een paar kinderen bouwden zelfs een hut! Op dinsdag hebben we in het park gespeeld en in de middag geknutseld met lege plastic flessen en herfstbladeren. We hebben herfstlampjes gemaakt en daar in het donker mee gespeeld met de gordijnen dicht! Op donderdag waren we te gast bij de scouting die een heel eng spookhuis hadden gemaakt!

1  2 

3 4 

5 7

 8 6

Nadat we herfstlampjes hadden gemaakt op dinsdag hebben we spookachtig gespeeld met de gordijnen dicht!

eng eng1 eng2

Alle foto's zijn gemaakt door Hans Marcus


Zomervakantie 2015
De eerste 4 weken van de zomervakantie op de Brede School Dalton zijn voorbij en zijn voor iedereen heel prettig verlopen. Het weer zat mee en we hebben veel gebruik gemaakt van de nieuwe zwembadjes en allerlei nieuw aangeschaft water speelgoed. Gezelligheid moet voorop staan in deze vakantie en daarom hebben we extra aandacht gegeven aan de lunch. De kinderen hielpen mee met het dekken van de tafels en soms zaten we wel een uur lang te eten en te babbelen met elkaar. Ook hebben we een aantal keer gepicknickt. Er waren leuke uitstapjes naar Ballorig en TUNFUN maar ook naar Artis en het Amstelpark. In de namiddag hebben we standaard een leuke knutselactiviteit gedaan waarin de week kleur centraal stond. We hebben geschilderd, gekleid en van ballonnen roze monsters gemaakt zo konden de kinderen iedere dag iets moois mee naar huis nemen. De laatste twee weken staan de kleuren wit en alle kleuren van de regenboog centraal.

verff    verff1    verff2    verff3

   

waterspell2    waterspell    waterspell3    badderen

 

hutje    lunchie    verven

Natuurlijk was het weer veel te lekker weer om binnen te zitten en gingen we het liefst iedere dag lekker poedelen en spetteren maar zo af en toe was er toch een leuke knutselopdracht. Zo gingen we van plastic afval als wasmiddelen flessen en dopjes, kleine tuintjes maken met gezichtjes aan de voorkant! In de tuintjes zaaiden we waterkers en zonnebloemen!

1   2   3   4  

5   7   8   9  

10   11   12   13 

14   15   17   18

Voorjaarsvakantie 2015
Op de eerste dag van de voorjaarsvakantie gingen de grote kinderen voor een rondleiding naar ’t Scheepvaartmuseum. Dit was niet zomaar een rondleiding maar een interactieve wel te verstaan. De kinderen mochten in het immens grote VOC schip zelf kannonen afschieten, kratten ophijsen, aan kruiden ruiken, en nog veel meer. Dit was één van de vele activiteiten en uitstapjes van de vakantie. Andere kinderen gingen verkleed naar kasteel ‘t Muiderslot, ontdekte het leven op Pluto in het Planetarium, kregen een workshop over konijnen en er was nog veel meer leuks te doen tijdens de vakantie.

 

Het kost vogels in de winter veel energie om hun lichaamstemperatuur op 40 graden te houden. In een koude nacht verliezen kleinere soorten soms 10 procent van hun gewicht. Als extra energiebron gaan wij vetbollen en kettingen van pinda’s maken.

 

Bij lichte vorst kunnen we vers drinkwater aanbieden. Er wordt ook in gebadderd. Dit is geen probleem: het water rolt van de ingevette veren, dus bevriest niet.

Bij strenge vorst kunnen wij  beter geen open (warm) water aanbieden. Als er geen sneeuw ligt om op te pikken, kunnen wij  ijs vergruizen zodat ze de ijssplinters kunnen oppikken. Erg koud in de buik, dus het kost energie, maar het voorziet in de vochtbehoefte.