Pedagogisch medewerkers: Dennenice, Greg, Richard en Claudia

Claudia is het creatieve brein van Scouting Frankendael: elke middag heeft zij wel weer een ander leuk idee of plan. Daarnaast is zij zeer goed in 1-op-1 begeleiding. Renz kan zeer goed overzicht houden, en stimuleert de kinderen voortdurend in hun zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheidsgevoel. Greg houdt van sporten en geeft Djembé-les, maar heeft ook een talent voor naaien. Zo hebben al veel kinderen onder begeleiding van Greg de mooiste vliegers, tassen en kledingstukken gemaakt!

Om de zoveel tijd geven de kinderen en de pedagogisch medewerkers persoonlijke groetjes van de groep: ''De Groepsgroetjes''! De meest recente Groepsgroetjes zult u op dit soort persoonlijke pagina's van de groepen vinden.

Sinterklaas
Er waren dit jaar een heleboel stoere Sinten en Pieten op de Scouting zoals je hier kunt zien! We zijn met heel eenvoudig materiaal (met wc-papierrolletjes) aan de slag gegaan met de kinderen!

sinten knutsel sint

piet sinten

Kleien en verven
Kleien Kleien2 Kleien3

Toveren met kaarsen
toverenmetkaarsen1 toverenmetkaarsen2 toverenmetkaarsen3

toverenmetkaarsen4

Jam maken
De zomer brengt veel heerlijkheden. Een daarvan is het heerlijke fruit. Fruit is er nu volop in alle kleuren, sappig, zoet, groot, klein. Bij de scouting experimenteren we vaker met kruiden, groenten en fruit. De ene keer plukken we madeliefjes of paardenbloemen en maken er thee van. Een andere keer proberen we of het water in limonade kan veranderen. Heerlijk ook als je fruit gaat combineren. Nu is het vooral jam tijd! De combinatie: pruimen en aardbeien. En omdat we van experimenteren houden komt er ook nog citroen, tijm en rozemarijn bij. Jamie Oliver was trots op de kinderen geweest. Na het ontpitten van bijna 6 kg pruimen kwam alles in een grote pan, geleisuiker erbij en...roeren! En: ruiken! nu is het vooral genieten.
jammaken1 jammaken2 jammaken3

jammaken4 jammaken5